ارز دیجیتالی

ارز دیجیتال

ارز دیجیتالی

ارز دیجیتال

پارسیان ارز

طبقه بندی موضوعی
آخرین مطالب

۷ مطلب در فروردين ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

ماینر ساز

به گزارش خبرگزاری فارس از رفسنجان، دیروز باحضور مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی، مقاماتی از استان و شهرستان مرکز دیتاسنتر و ماینینگ در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان رسما آغاز به‌کار کرد.

مجید کهنوجی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان در آیین افتتاح این مرکز اظهار داشت:

از سال ۹۰ منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان مجوز گرفت و طی سه سال زیرساخت‌های زیادی ایجاد شد و ۵۰ سرمایه‌گذار جذب شده است در حال حاضر ۱۴ کارخانه در حال بهره‌برداری و ۱۷ کارخانه تا یک سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند.

اشتغال یک هزار نفر در منطقه ویژه رفسنجان/مشکل طرح جامع منطقه رفسنجان برطرف شود

 

وی با بیان اینکه در این منطقه زمینه اشتغال یک هزار نفر فراهم شده است و دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه جذب شده است خواستار حمایت از مناطق ویژه شد و نگاه ویژه به مشکلات این مناطق و سهام‌داران را ضروری دانست.

کهنوجی تأکید کرد: مسأله آب و طرح جامع و زیست‌محیطی منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان برطرف شود.

محمدعلی دهقان معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با ابراز خوشحالی از اینکه مزرعه ارز دیجیتال در رفسنجان افتتاح می‌شود، اظهار کرد:

در واقع یک نوع صادرات برق را رقم می‌زنیم وقتی برق به ارز تبدیل می‌شود و در شرایط تحریم، و مشکل فروش نفت و سایر محصولات که در بازاریابی به دلیل تحریم‌ها مشکل دارند هزینه نقل و انتقال ارز با مشکل مواجه می‌شود این صنعت کارگشاست.

تعرفه برق ماینرها کاهش یابد

وی ادامه داد:

تقاضا داریم برای کمک به سرمایه‌گذاران در این صنعت تعرفه برق این دستگاه‌ها کاهش پیدا کند با این تعرفه ۲۰، ۳۰ درصد سود نصیب سرمایه‌گذار می‌شود در حالی‌که سرمایه‌گذاری بزرگی انجام شده است.

معاون استاندار کرمان ابراز داشت: فروکروم که توسط این سرمایه‌گذار انجام شده موجب شده از خام‌فروشی کروم در کشور جلوگیری شود و رفسنجان و سبزوار دو واحد تولید فروکروم در کشور هستند ماینر ساز.

احمد انارکی‌محمدی نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی ماینینگ را یک پروژه جدید عنوان کرد که در کمیسیون اقتصادی مجلس بررسی شده که فعالیت آن قانونمند باشد و ادامه داد: در بحث تعرفه برق این صنعت باید کمک شود.

وی بیان کرد:

استفاده از ارز دیجیتال بیشترین بهره‌وری در زمان تحریم است.

انارکی‌محمدی عنوان داشت: سال گذشته یک هزار و ۵۰۰ هکتار در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان برای صنایع پایین دستی مس کلنگ‌زنی شد.

وی افزود طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان باید پیگیری شود و هرچه زودتر ارائه شود چراکه یکی از معضلات منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان نبود طرح جامع است.

«اوه» مدیرگروه توسعه و سرمایه‌گذاری ایران و چین ابراز داشت:

تشکر می‌کنم تا الان توانستیم سرمایه‌گذاری را به مرحله اجرایی برسانیم و دیتاسنتر با این سرعت راه‌اندازی می‌شود.

وی تصریح کرد: دوست دارم اشاره کنم پروژه دیتاسنتر تنها درباره رمز ارزها نیست بلکه می‌تواند در زمینه تکنولوژی و اینترنت به ایران کمک کند.

این سرمایه‌گذار چینی بیان کرد:

خیلی از کشورها بلاک‌چین را یک استراتژی اصلی قرار دادند، اخیرا وزارت نیرو در ایران هزینه‌ای برای ماینینگ گذاشته که در سرمایه‌گذاری تأثیر می‌گذارد و ما را نگران می‌کند چون اگر به این شکل باشد امکان ادامه سرمایه‌گذاری وجود ندارد و مزایای خود را از دست می‌دهد.

دولت ایران جذابیت سرمایه‌گذاری را بیشتر کند

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری به دنبال خود سود می‌آورد، ادامه داد:

سرمایه‌گذاری در ماینینگ در ایران که فاکتورهای غیرقابل پیش‌بینی دارد ارزشمند بوده و ما می‌خواهیم در این زمینه اعتمادمان افزایش یابد.

اوه خاطرنشان کرد: ایران در حال حاضر از نظر توسعه‌ای نیاز به جذب سرمایه خارجی و افراد متخصص در حرفه‌های مختلف دارد.

وی ابراز امیدواری کرد دولت ایران با قوانینی که برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی وضع می‌کند جذابیت سرمایه‌گذار را بیشتر کند.

  • sahar amedani
  • ۰
  • ۰

ماینر بیت کوین

چه شما آن را halving (هاوینگ یا نصف شدن پاداش بلاک) یا halvening بدانید؛ یکی از معدود چیزهایی که می توانیم در حوزه کریپتو از آن اطمینان داشته باشیم این است که بحث و گفتگو پیرامون پاداش استخراج بیت کوین طی شش ماه آینده شدت می گیرد. چرا؟ زیرا هاوینگ قبلی باعث حرکت گاوی (صعودی) قیمت شد و چه کسی در بازار کریپتو حرکت گاوی را دوست ندارد؟

بسیاری باور دارند که هاوینگ بعدی تاثیری مشابه خواهد داشت و این نگاه تنها به دلیل اینکه تاریخ خود را تکرار می کند نیست بلکه الگو ها نیز از این نظریه حمایت می کنند. اما اگر انتظار حرکت گاوی وجود دارد چرا تا به حال اتفاق نیافتاده است؟ چرا هاوینگ تاکنون روی قیمت تاثیر نداشته است؟

تاثیر هاوینگ بر افزایش قیمت

در ابتدا به بررسی این می پردازیم که هاوینگ چیست و چرا اتفاق می افتد. پروتکل بیت کوین برای کنترل تورم با سقف 21 میلیون بیت کوین برنامه ریزی شد که بیت کوین های جدید با ریتم تدریجی و کنترل شده به عنوان پاداش پردازنده های شبکه (ماینرها) وارد سیستم می شوند. میزان تولید آنها نیز در هر چهار سال نصف می شود و این موضوع با بالا رفتن سختی شبکه ارتباط مستقیم دارد.

در 28 نوامبر 2012، پاداش اولیه ی 50 بیت کوین جدید به 25 نصف شد و از 9 جولای 2016 ماینر ها برای پردازش هر بلاک 12/5 بیت کوین دریافت می کنند. هاوینگ بعدی که پس از آن پاداش شبکه 6/25 بیت کوین برای هر بلاک خواهد بود در ماه مه 2020 اتفاق می افتد.

 

نمودار فوق نشان می دهد که قیمت (که با خط آبی روشن نشان داده شده است) قبل از هر یک از هاوینگ های قبلی افزایش داشته و تا مدتی ادامه دارد. با این حال مجموعه داده ها محدود است زیرا بازار تنها دو مورد از این رویداد را تجربه کرده است؛ اما می توان فرض کرد که این الگو تکرار خواهد شد. در اینجا مبحثی با نام تحلیل هایفاندامنتال عرضه/تقاضا وارد می شود که به آن خواهیم پرداخت.

شوک عرضه

Tuur Demeester سرمایه گذار و تحلیلگر بیت کوین خاطرنشان کرد که برای حفظ قیمت بیت کوین تا بیش از 8000 دلار تا هاوینگ بعدی، باید 2/9 میلیارد دلار سرمایه به بازار وارد شود تا تأثیر بیت کوین های جدیدی که وارد سیستم می شوند را جبران کند. حتی با فرض اینکه رشد سرمایه گذاری ثابت می ماند، کاهش فشار فروش پس از هاوینگ (با کاهش تعداد کوین های جدید که به بازار می آیند) منجر به افزایش قیمت می شود.

یک تریدر با نام مستعار Plan B یک قدم جلوتر رفته و از نسبت انباشت به جریان (S2F) که موجودی فعلی را بر اساس تولید سالانه جدا می کند استفاده کرده تا مدلی ایجاد کند که با احتساب حرکت های قبلی قیمت و با استفاده از طلا و نقره به عنوان معیار؛ قیمت بیت کوین را پیش بینی کند. این مدل قیمت بیت کوین را پس از هاوینگ بعدی تقریباً 60000 دلار پیش بینی می کند (خط سیاه در نمودار بالا).

گرچه این مدل، منتقدان خودش را دارد اما تحت آزمایش دقیق قرار گرفته است و به نظر می رسد که این بازگشت به گذشته ادامه دارد. همچنین این حس را دارد که کاهش عرضه باید ارزش را افزایش دهد. بنابراین چرا قیمت به سطح بالا نمی رسد؟ اینجاست که روایت وارد می شود.

از نظر تکنیکال کاران هاوینگ یک رویداد “فاندامنتال” نیست چرا که از نظر سرمایه گذاری سنتی یک محرک ارزشی محسوب نمی شود. مفهوم “فاندامنتال” در تحلیل یک دارایی به ویژگیهای متغیر و در عین حال قابل اندازه گیری اشاره می کند که موجب تحریک  ارزش می شود مانند سود، اندازه بازار، اخبار مربوطه و…. . با این نگاه کمیاب شدن بیت کوین که از قبل برنامه ریزی شده فاندامنتال نیست بلکه یک واقعیت است.

می توانیم امیدوار باشیم که خود حقایق برای تفسیر باز نیستند اما تأثیر آنها تقریبا همیشه وجود دارد. هیچ کس در اینکه که هاوینگ رخ می دهد شک ندارد اما روایت پیرامون آن هنوز مشخص نیست.

دلایلی برای شکاکی!

اول اینکه برخی استدلال می کنند که در حال حاضر هاوینگ روی قیمت تاثیر گذاشته است. اوایل امسال از 3300 دلار به 12000 دلار رسید که به همین دلیل هاوینگ بوده است. این بحث از نظر توزیع اطلاعات نسبتا کارآمد است، بنابراین سرمایه گذاران باهوش می توانند تعدیل عرضه را در مدلهای خود گنجانده و بر این اساس موضع بگیرند.

دوم اینکه مدل ها با هم جور می شوند مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. اکوسیستم بیت کوین امروزه بسیار متفاوت از هاوینگ قبلی است: چهار سال پیش، بازارهای اوراق مشتقه کریپتو در مراحل ابتدایی خود بودند، درگیری سازمانی کم تر بود و چارچوبهای ارزش گذاری عملا وجود نداشتند. بی دلیل نیست که سرمایه گذاران باور دارند “این بار فرق می کند.”

برخی از بزرگان این صنعت می گویند، اگر هاوینگ درآمد ماینر بیت کوین را کاهش دهد و بسیاری از ماینر های کوچک را از بازار بیرون کند، می تواند تبعات منفی داشته باشد. درست است این می تواند با افزایش قیمت جبران شود اما اگر این نتیجه متناسب نباشد، افزایش تمرکز شبکه می تواند در مبحث امنیت نگرانی هایی ایجاد کند.

همچنین در بازارهای سنتی قیمت به ندرت تابع عرضه است. بیشتر تحت تاثیر تقاضا است که مدل S2F آن را در نظر نمی گیرد. در صورت عدم وجود مورد استفاده فاندامنتال و گسترده تقاضا در بازارهای کریپتو روایت محور است.

 گاوها به پیش می روند

 

با این حال در منطق بازگشتی تقاضا می تواند تحت تأثیر روایت هاوینگ قرار گیرد. انتظار گسترده ای مبنی بر تاثیرگذاری هاوینگ بر قیمت می تواند تقاضای خرید بیت کوین را به عنوان یک دارایی مستعد سرمایه گذاری، تحریک کند و این موضوع بر قیمت آن تأثیر می گذارد و به ویژه به عنوان سرمایه گذاران جدید که با الگوی تاریخی جذب این بازار شده اند، وارد این بخش می شوند.

اینجا یک ریسک نامتقارن وارد می شود: شانس اینکه مدل ها اشتباه باشند و من همه چیز را از دست دهم تأثیر کمتری روی سبد من خواهد گذاشت تا اینکه مدل ها درست باشند و من 500 درصد بازده داشته باشم. بنابراین حتی اگر مدل های موجود سعی در نوشتن اصول سرمایه گذاری سنتی دارند  بدان معنی نیست که ما شاهد افزایش قیمت نخواهیم بود.

اگر این اتفاق بیفتد؛ الگوی مدلهای مبتنی بر عرضه درست بوده اند. حال می توانیم به چرخه گیج کننده تأثیر روایت بر قیمت پایان دهیم. با این وجود در ماه های آینده این تنها ویژگی گیج کننده بازارهای کریپتو نخواهد بود. همهمه های راجع به ورود بیت کوین به اقتصاد کلان نیز آن را برجسته می کند که به وقت خود علاقه سرمایه گذاران را بیشتر می کند. اگر این مساله منجر به ورود بیشتر سرمایه گذار در زمان کاهش عرضه شود، نمودارهایی که حرکت پس از هاوینگ را پیش بینی می کنند درست از آب در می آیند.

بسیاری از موارد بیرون از مبحث نیز وجود دارد که می توانند بر قیمت بیت کوین تاثیر بگذارند. به هر حال نمی توان انکار کرد که ظهور مدل های پیش بینی گامی مثبت است که به درک پویایی بازار و نقش بیت کوین در یک بازار مالی وسیع تر کمک خواهد کرد. بدون شک سرمایه گذاران ماهر از اینها استقبال می کنند و فرضیات اساسی را با مقداری شکاکیت در سیستم کاری خود قرار خواهند داد.

  • sahar amedani
  • ۰
  • ۰

خرید دستگاه ماینر

در اینجا قصد داریم هشت دستگاه برتر برای استخراج بیت کوین  را معرفی کنیم.

به این نکته توجه داشته باشید که بالاتر بودن قدرت‌ دستگاه به معنای بهتر بودن دستگاه نیست. عواملی مانند مصرف برق، طول عمر، وزن، صدا، اندازه و … نقش اساسی در ماینینگ دارند. همچنین در فهرست زیر فاکتورهایی مثل سودآوری، قیمت، اندازه، وزن و مقبولیت در میان مصرف‌کنندگان لحاظ شده است.

وجود اینکه استخراج بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال می تواند سودآوری خوبی داشته باشد اما هزینه ای که برای خرید دستگاه ماینر می پردازید و هزینه برق مصرفی می تواند حساب بانکی شما را خالی کند. انتخاب دستگاه نامناسب می تواند سودآوری شما را تحت تاثیر قرار دهد و یا حتی گاهی اوقات شما را با ضرر روبرو کند.

برای جلوگیری از ضرر کردن شما در فرآیند استخراج، لیستی از بهترین دستگاه های ماینینگ به همراه قیمت، میزان هش (hash rate) و مصرف انرژی آنها آورده شده است. این لیست در انتخاب دستگاه مناسب به شما کمک می کند و مهم نیست که شما چقدر در استخراج تجربه داشته باشید. با ما همراه باشید.

1- Bitmain Antminer S9i

این دستگاه محبوب ترین دستگاه استخراج بیت کوین در جهان است و در وبسایت بیت مین (Bitmain) تماما به فروش رفته است. خوشبختانه بیت مین این انت ماینر (Antminer) را با قیمت 499 دلار در ماه می گذشته بیرون داد. S9i به دارای هش 14 تراهش و مصرف انرژی 1320 وات است که این مشخصات، دستگاه مذکور را تبدیل به یکی از کارآمد ترین دستگاه های استخراج بیت کوین می کند.

اگر شما یک ماینر متوسط یا حرفه ای هستید و می خواهید از استخراج سود به دست آورید، قیمت ارزان این دستگاه و کارایی آن هزینه مصرف انرژی سنگین این دستگاه را جبران می کند و به شما کمک می کند که مقداری درآمد کسب کنید.

2- 

اینوسیلیکون تی 3 پلاس (Innosilicon T3+ 52T)

دستگاه Innosilicon T3+ 52T

  • قدرت: 52 تراهش بر ثانیه (52TH/S)
  • مصرف برق: 2,100 وات (2100W)
  • قیمت جهانی: حدود 1,700 دلار

نسل جدید ماینرهای بیت کوین شرکت اینوسیلیکون به معنای واقعی کلمه یک ترمیناتور در میان ماینرها هستند. پس از موفقیت دستگاه تی 3، مدل بعدی یعنی تی 3 پلاس در می 2019 عرضه شد.

قدرت هش 52 تراهش و مصرف برق 2100 وات، این دستگاه را در لیست خرید استخراج‌کنندگان زیادی قرار داده است. شرکت اینوسیلیکون هم خود یک شرکت بسیار معتبر بوده و از این جهت هم مزیت محسوب می‌شود.

وزن بسیار مناسب نسبت به قدرت هش (ده کیلوگرم) و ابعاد تقریبا جمع‌وجور باعث شده است تا از این ماینر در مقایس صنعتی و در سطح بالایی استفاده شود.

تی 3 پلاس مدل دیگری هم دارد که قدرت آن به 57 تراهش می‌رسد. قیمت Innosilicon T3+ 52T در بازارهای جهانی حدود 1,700 دلار است.

3- Bitmain Antminer T9

این دستگاه کارایی و قدرت S9i را ندارد. میزان هش این دستگاه 12.5 تراهش در ثانیه است و مصرف انرژی آن نیز 1576 وات می باشد. اما این دستگاه به عنوان قابل اعتماد ترین گزینه تلقی می شود. این دستگاه در مقایسه با S9i دارای تراشه هایی با کیفیت بالاتر می باشد، بنابراین پایدار تر است و سریع نمی سوزد.

حدودا باید 500 دلار برای انت ماینر T9 پرداخت نمایید. اگر شما یک ماینر حرفه ای هستید که یک دستگاه برای استخراج با دوام نیاز دارد، این ابزار می تواند گزینه خوبی باشد.

4- Pangolin Whatsminer M3X

این دستگاه بیشترین مصرف انرژی را در این لیست دارد و نیازمند 2050 وات انرژی می باشد. این دستگاه یکی از قدرتمند ترین دستگاه ها می باشد و دارای میزان هش 12.5 تراهش در ثانیه می باشد.

هزینه این دستگاه نسبتا مناسب است و در حدود 1022 دلار می باشد که این قیمت مناسب می تواند هزینه برق بالای آن را جبران کند. اگر شما یک ماینر حرفه ای بیت کوین هستید و هزینه برق شما از حد متوسط پایین تر است، این دستگاه می تواند گزینه خوبی برای شما باشد.

5- Bitmain Antminer R4

این دستگاه از لحاظ کارایی درست در پشت سر S9i قرار دارد و دارای میزان هش 8.7 تراهش در ثانیه و مصرف انرژی 845 وات می باشد. یکی دیگر از بهترین ویژگی های این دستگاه عملکرد آرام و بی سر و صدای آن می باشد که این ویژگی باعث شده که این دستگاه گزینه خوبی برای استخراج بیت کوین در خانه باشد.

راحتی و کارایی این دستگاه باعث شده که قیمت آن بالا باشد و در آمازون برای خرید آن باید 2999 دلار بپردازید. اگر شما یک ماینر متوسط هستید و یا برای سرگرمی اقدام به استخراج می کنید، انت ماینر R4 می تواند گزینه خوبی برای شما باشد.

6- Avalon 6

این دستگاه با قیمت 300 دلار در آمازون لیست شده است و از لحاظ قیمت بسیار ارزان می باشد. نصب این دستگاه بسیار آسان می باشد. اما این دستگاه کارایی پایینی دارد و دارای میزان هش 3.5 تراهش در ثانیه می باشد. مصرف انرژی این دستگاه نسبتا بالا و در حدود 1050 وات می باشد.

مگر اینکه برق بسیار ارزانی داشته باشید وگرنه استخراج بیت کوین با این دستگاه مقرون به صرفه نیست. این دستگاه برای تازه وارد ها گزینه خوبی است و به احتمال زیاد با این دستگاه نمی توان استخراج سودآوری انجام داد.

7- بیت مین انت ماینر اس 17 پلاس (+Bitmain Antminer S17)

دستگاه S17 Pro

  • قدرت: 73 تراهش بر ثانیه (73TH/S)
  • مصرف برق: 2,920 وات (2920W)
  • قیمت جهانی: حدود 2,600 دلار

انت‌ماینرهای سری 17، در حال حاضر پرچمدار شرکت بیت مین هستند. بیت مین بزرگ‌ترین تولیدکننده دستگاه‌های استخراج است.

انت‌ماینر اس 17 پلاس که در دسامبر 2019 به بازار عرضه شد، با قدرت 73 تراهش (TH/S) و مصرف برق حدود 2,920 وات، در حال حاضر لقب بهترین دستگاه استخراج بیت کوین را یدک می‌کشد. قیمت این دستگاه بین 2,400 تا 2,600 دلار متغیر است.

در این ماینر با بهره‌گیری از فناوری انتقال گرمای دوگانه، فضای بین ورودی و خروجی هوا 50 درصد کاهش یافته است که دمای دستگاه و صدای آن را تا حد زیادی بهبود داده است. همچنین در این مدل جدید مکانیستم‌های تحمل دما و خنک‌کنندگی توسعه پیدا کرده‌اند تا شاهد کمترین نوسان در کارکرد آن باشیم.

  • sahar amedani
  • ۰
  • ۰

ماینر

پیدایش استخرها

این مفهوم که روزگاری هر کس می توانسته به تنهایی و با استفاده از سی پی یو بیت کوین استخراج کند، امروزه چیزی عجیب و جذاب به نظر می رسد. اما در 2010 این روش نه تنها ممکن بود بلکه روش عادی و رایج آن زمان بود. با توجه به میزان هش (hashrate) پایین تر، رقابت کمتر و پاداش بلاک 50 بیت کوینی، سود کافی برای استفاده همگان در آن زمان موجود بود. اما بعضی از ماینر ها به این سود راضی نبودند و سود بیشتری می خواستند و آنها برای رسیدن به این هدف تصمیم گرفتند که به افرادی ملحق شوند و همگی قدرت هش (hashpower) خود را روی هم بگذارند و به این ترتیب بود که استخر استخراج بیت کوین مشارکتی متولد شد.

 

تولد استخر استخراج بیت کوین

اگر بیت کوین یک انقلاب باشد، این انقلاب متشکل از مجموعه ای از انقلاب های کوچک می باشد. در اواخر 2010، بیت کوین در حال تجربه اولین انقلاب صنعتی خود بود که در آن زمان تعدادی از ماینر ها توافق کرده بودند که قدرت هشینگ خود را ترکیب کنند. آن لحظات تاریخ ساز شد و در سال های آینده، پول زیادی از این راه بدست آمد. این ایده برای اولین بار که در 27 نوامبر 2010 توسط اسلاش (Slush) منتشر شد و مورد استقبال همگان واقع نشد. او توضیح می دهد که:

زمانی که مردم شروع به استفاده از کارت گرافیک برای استخراج کردند، استخراج برای افراد دیگر بسیار سخت شد. من چند هفته ای بود که به استخراج بیت کوین ادامه می دادم و هنوز هیچ بلاکی پیدا نکرده بودم (من با سه سی پی یو مشغول استخراج بودم). در حالی که بسیاری از افراد سی پی یو هایی کند داشتند و به صورت جداگانه به استخراج می پرداختند، هر کدام از آنها به رقابت با یکدیگر و با افراد ثروتمند دارای کارت گرافیک می پرداختند و این افراد ثروتمند از منظر آنها افرادی شرور و نابکار بودند.

من ایده ای دارم: ماینر های فقیر که از سی پی یو استفاده می کنند به هم ملحق شوند و شانس خود برای پیدا کردن بلاک را افزایش دهند.

اسلاش در ادامه چنین افزود:

مزیت ها؟ وقتی که شما کامپیوتر تنها و فقیری دارید، لازم است چندین هفته و حتی چندین ماه منتظر شوید تا یک پاداش 50 بیت کوینی کامل پیدا کنید. وقتی که شما به مجموعه ای مانند این می پیوندید، شما هر روز و یا هر هفته به طور مداوم مقادیر کوچکی از بیت کوین را دریافت می کنید (این مقدار بستگی به عملکرد کل مجموعه دارد)، من فکر می کنم که برای اقتصاد بیت کوین شدیدا مهم است که استخراج را در میان کل شبکه متنوع سازی و توزیع کند و استخراج را تنها برای چند آدم خوش شانس که دارای کارت گرافیک سریع هستند، رها نکند.

بدبینان مشکوک بودند اما افرادی که باور داشتند بر نظرات خود اصرار ورزیدند

واکنش ها به پیشنهاد جسورانه اسلاش گوناگون بود. عده ای این ایده را مشتاقانه پذیرفتند و عده ای دیگر نیز واضح بود که علاقه ای به آن نداشتند. یکی از کاربران بیت کوین تاک (Bitcointalk) این چنین واکنش داد:

آیا استخراج مشارکتی شکلی از کمونیسم نیست؟

یکی دیگر از افراد مخالف این نوع ماینینگ در سخنان نیش داری چنین گفت:

من فکر می کنم این کار بی فایده است و انجام دادنش بسیار سخت تر از آن چیزی است که تصور می شود. این از اساس دارای عیب است.

البته اسلاش بی باکانه بر روی ایده خود ماند و در خلال سه هفته بعد از مطرح شدن پیشنهاد او، استخراج مشارکتی (بعد ها با آن نام شناخته شد) شروع شد. استخر اسلاش (Slush Pool) با ماینر سی پی یوی بیت کوین جف گارزیک (Jeff Garzik) و همچنین تعدادی از ماینر های کارت گرافیک اولیه در زمان راه اندازی سازگار بود. اسلاش در آن زمان اعلام کرد که:

تقریبا 600000 کیلوهش بر ثانیه قدرت موجود است و این قدرت فردا بیشتر هم خواهد شد.

او اشتباه نمی کرد.

 

امروزه مجموعه استخراج مشارکتی اسلاش در بیت کوین تاک به 1148 صفحه رشد یافته است و استخر اسلاش نیز که در حال حاضر 9.3 درصد از میزان هش شبکه بیت کوین را تصاحب کرده است، به طور حیرت برانگیزی رشد کرده است. از سال 2010 تا به حال، این استخر بیش از یک میلیون بیت کوین را ماین کرده است و حال به وجود 8500 ماینر و میزان هش بیش از 5 EH/s مباهات می کند که این یک افزایش 8.4 میلیارد برابری در نه سال می باشد.

  • sahar amedani
  • ۰
  • ۰

دستگاه ماینر

فورک

بلاک‌ چین‌ها مثل جانورهایی پیچیده هستند. آنها به طور مداوم در حال رشد، تحول و اضافه کردن ویژگی‌های جدید به خود هستند و تمام این تغییرات با موافقت کامل تمام اجزای این سیستم پیچیده صورت می‌گیرد. همه چیز بر پایه اجماع بنا شده است. تکنولوژی بلاک‌ چین نسبتا جدید است؛ به همین خاطر، این تکنولوژی همچنان هر روز با ماجراهایی پیش‌بینی نشده مواجه می‌شود. ماجراها و مشکلاتی که ممکن است نیاز به رسیدگی و حل شدن داشته باشند.

 

مهم نیست پای یک سری مسائل امنیتی حیاتی در میان باشد که می‌توانند بلاک‌ چین را در مقابل حمله‌های بیرونی آسیب‌پذیر کنند و یا تغییرات سیستمی مهم که می‌توانند به عملکرد بهتر بلاک‌ چین کمک کنند. هر ویژگی جدید، اصلاح امنیتی، یا عملکرد اضافه شده به نوعی رای از طرف همه اعضای این سیستم غیرمتمرکز نیاز دارد. اگرچه ماهیت بسیاری از این تغییرات بحث‌برانگیز است، تغییراتی که روی پروتکل اعمال می‌شوند و سیستم به رای گذاشتن آنها، همگی بخشی از غیر متمرکز بودن سیستم بلاک‌ چین را تشکیل می‌دهند.

وقتی حرف تغییری در پروتکل به میان می‌آید، توسعه‌دهنده‌های سیستم معمولا تاریخی تعیین می‌کنند و به اعضا زمان می‌دهند که درباره موضوع مورد بحث مشورت کنند یا نظر خود را اعلام کنند. وقتی زمان اعمال تغییر فرا می‌رسد، بلاک‌چین وارد فرایندی می‌شود که فورک کردن نام دارد. دو نوع فورک اصلی وجود دارد. سافت فورک (Soft Fork) و هارد فورک (Hard Fork)، که در ادامه این مقاله به جزئیات این فرآیندها می‌پردازیم.

انواع فورک

سافت فورک (Soft fork) چیست؟

سافت فورک یک بروزرسانی در نرم افزار بوده که با نسخه‌های قدیمی سازگار (backwards compatible) است.

این بدین معناست که شرکت‌کنندگانی که نرم‌افزار خود را آپدیت نکرده باشند نیز می‌توانند در اعتبارسنجی (Validation) و تایید (Verification) تراکنش‌ها شرکت کنند. پیاده‌سازی سافت فورک به نسبت آسان‌تر بوده چراکه تنها نیاز است اکثریت شرکت‌کنندگان نرم‌افزار خود را آپدیت کنند. همه‌ی شرکت‌کنندگان چه نرم‌افزار خود را آپدیت کرده و چه نکرده باشند، می‌توانند بلاک‌های چدید را تشخیص دهند و فعالیت‌هایشان با شبکه سازگار است. نکته‌‌ی قابل تامل این است که عملکرد شرکت‌کننده‌ای که نرم‌افزار خود را آپدیت نکرده تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

یک مثال برای سافت فورک این است که مثلا سایز بلاک‌ها از 1 مگابایت به 800 کیلوبایت تغییر پیدا کرده است. نودهایی از شبکه که نرم‌افزار خود را آپدیت نکرده‌اند در سافت فورک می‌توانند تراکنش‌های جدید را ببینند. مشکل زمانی به وجود می‌آید که ماینری که نرم‌افزار خود را آپدیت نکرده است، بخواهد بلاک جدیدی را ثبت نماید و بلاک او توسط شبکه رد می‌شود. از این رو سافت فورک یک مکانیزم ارتقاء تدریجی را نشان می‌دهد که افرادی که نرم‌افزار خود را آپدیت نکرده‌اند با محدود شدن قابلیت‌هایشان، انگیزه‌ی کافی برای اینکار را پیدا کنند.

 

مثال‌هایی برای سافت فورک:

BIP66: یک سافت فورک برای اعتبارسنجی امضای شبکه‌ی بیت ‌کوین بود.

P2Sh: یک سافت فورک برای اضافه کردن قابلیت آدرس‌های چند امضایی بر روی شبکه‌ی بیت کوین بود.

هاردفورک (Hardfork) چیست؟

هاردفورک مربوط به تغییرات نرم‌افزاری است که که با نسخه‌های قدیمی سازگار نیست (not backwards compatible). در این فورک تمامی شرکت‌کنندگان باید نرم‌افزار خود را به روزرسانی کنند تا قادر باشند در تایید تراکنش‌ها و اعتبارسنجی آنها شرکت کنند. نودهایی که به روزرسانی را انجام نداده باشند از شبکه جدا شده و نمی‌توانند تراکنش‌های جدید را تایید کنند. این فورک موجب انشعاب دائمی بلاک‌چین می‌شود و تا زمانی که کاربرانی در زنجیره‌ی قدیمی حضور داشته باشند، دو بلاک‌چین به صورت جداگانه و همزمان وجود خواهند داشت.

بیت کوین کش و اتریوم کلاسیک مشهورترین نمونه‌های یک هاردفورک هستند. البته هاردفورک همیشه باعث به وجود آمدن یک ارز دیجیتال جدید نمی‌شود بلکه تمام جامعه برسر آن توافق می‌کنند.

انواع هاردفورک

هاردفورک برنامه‌ریزی شده (Planned Hard Forks)

هاردفورک برنامه‌ریزی شده، یک بروزرسانی در پروتکل است که از ابتدا در نقشه‌ی راه (Roadmap) پروژه در نظر گرفته می‌شود. از آنجایی که این بروزرسانی در راستای قابلیت‌ها و ویژگی‌های بلاک چین می‌باشد، تمامی شرکت‌کنندگان به رهبری توسعه‌دهندگان اصلی به زنجیره‌ی جدید رفته و نرم‌افزار خود را بروزرسانی می‌کنند چراکه این تغییرات در سطح کدنویسی پایه‌ی شبکه صورت می‌پذیرند. در این فورک زنجیره‌ی قبلی از بین می‌رود و دلیلی نیز برای حمایت از آن وجود ندارد. در این فورک، کوین جدیدی به وجود نخواهد آمد.

مثال‌های این نوع هاردفورک فورک:

اتریوم: هاردفورک های موجود در نقشه راه اتریوم از این نوع هستند. به عنوان مثال بیزانس (Byzantium)، فاز اول بروزرسانی مربوط به اتریوم 2 بود. این فورک در اکتبر 2017 به وقوع پیوسته و هدف آن بهبود مقیاس‌پذیری اتریوم و یکپارچه‌سازی تراکنش‌های خصوصی است.

 

مونرو : در ژانویه‌ی 2017، هاردفورکی در شبکه‌ی اتریوم جهت اضافه شدن ویژگی جدیدی به نام حلقه‌ی معاملات محرمانه (RCT) برای بهبود حریم خصوصی و امنیت شبکه، به وقوع پیوست.

هاردفورک بحث‌برانگیز (Contentious Hard Forks)

هاردفورک بحث‌برانگیز به علت اختلاف نظر بین اعضای شبکه اتفاق می‌افتد و موجب می‌شود بخشی از شرکت‌کنندگان، زنجیره‌ی جدیدی که از نظر خودشان بهتر است را با تغییرات عمده‌ای در کد ایجاد کنند.

مثال‌های هارفورک بحث‌برانگیز:

 

بیت کوین کش (Bitcoin Cash): هاردفورکی بود که توسط گروهی که می‌خواستند مقیاس‌پذیری بیت کوین را با افزایش سایز بلاک از 1 مگابایت به 8 مگابایت افزایش دهند، ترتیب داده شد. این کار باعث شد که شبکه بتواند تراکنش‌های بیشتری را پردازش کند، کارمزد شبکه کاهش پیدا کرده و همچنین تنگنای شبکه‌ی بیت‌‌کوین با افزایش استفاده از آن بهبود داده شده است. این هاردفورک منجر به پیدایش ارز جدیدی به نام بیت کوین کش گردید.

اتریوم کلاسیک (Ethereum Classic): اتریوم نیز برای خنثی کردن تاثیر هکی که در یکی از برنامه‌های کاربردی‌اش به نام سازمان خودکار غیرمتمرکز (ِDAO) اتفاق افتاد، دچار هاردفورک شد. توسعه‌دهندگان اصلی اتریوم و اکثریت شرکت‌کنندگان شبکه،با هاردفورک موافقت کردند و تنها تعداد معدودی از مواضع خود کوتاه نیامده و نرم‌افزار خود را آپدیت نکردند که بلاک‌چین آنها به اتریوم کلاسیک (ETC) معروف است.

نمونه هایی از هارد فورک

 

یک نمونه اولیه از هارد فورکهای برنامه‌ریزی شده گسسته شدن زنجیره ارز مونرو (Monero) در سال ۲۰۱۷ است که موجب اضافه شدن تراکنش‌های محرمانه رینگ شد (Ring Confidential Transactions). این ویژگی موجب مبهم شدن ارزش هر تراکنش شد و حریم خصوصی بلاک‌ چین را یک لایه محکمتر کرد. و این مسئله باعث شد ماینرها و اعضای مجموعه از این ویژگی با آغوش باز استقبال کنند.

نمونه‌ای معروف از هارد فورک، تقسیم شدن بلاک‌ چین اتریوم (Ethereum) به دو زنجیره متفاوت است. این مسئله بعد از هک شدن یکی از اپلیکشین‌های ایجاد شده بر بستر اتریوم به نام DAO، اتفاق افتاد. به دلیل عدم توافق اعضای مجموعه بر سر سرنوشت بلاک‌ چین بعد از این اتفاق، یک هارد فورک صورت گرفت و دو زنجیره جدید به نامهای اتریوم و اتریوم کلاسیک ایجاد شد. اتریوم کلاسیک همان زنجیره اولی است که به کار خود ادامه داد و اتریوم زنجیره‌ای است که بعدا ایجاد شد.

بر خلاف هارد فورکهای برنامه‌ریزی شده که با حمایت اکثریت اعضای مجموعه مواجه می‌شوند، هاردفورکهای بحث برانگیز باعث ایجاد جدالهای شدیدی بین اعضا می شوند. هارد فورکهای بحث برانگیز هم شامل قابلیتهایی برای ارتقای سیستم هستند، ولی این قابلیتها موافقت اکثریت اعضا را به خود جلب نمی‌کنند. به همین دلیل، این هارد فورکها معمولا به ایجاد دو بلاک‌ چین مجزا منجر می‌شوند، بلاک‌ چین اصلی و جدید، که هر دو تا زمانی که مورد حمایت قرار بگیرند به فعالیت خود ادامه می‌دهند. معروفترین و بحث برانگیزترین هارد فورکی که تا به حال صورت گرفته است، ایجاد شدن زنجیره بیتکوین کش (Bitcoin Cash) است که در سال ۲۰۱۷ انجام شد. این مسئله وقتی اتفاق افتاد که گروهی از توسعه‌دهنده‌ها برای کمک به حل مسائل مربوط به مقیاس، در طلب افزایش سایز بلاک بیت کوین از یک مگابایت به هشت مگابایت بودند. وقتی این فورک انجام شد، بلاک‌ چین بیتکوین به دو زنجیره موازی با دو سری قوانین مجزا تقسیم شد. این اتفاق موجب هرج و مرج کوتاهی بین دستگاه ماینرها شد که از این زنجیره به آن یکی می‌رفتند و می‌خواستند بدانند کدام یک برایشان سود بیشتری به همراه خواهد داشت.

  • sahar amedani
  • ۰
  • ۰

ماینر چیست

ماینر چیست

ماینر چیست؟ | خرید ماینر بیت کوین | خرید ماینر

 

در این مقاله می خواهیم بدانیم که چگونه میتوانیم به استخراج بیت کوین بپردازیم و از طریق استخراج بیت کوین و با خرید ماینر به درآمد برسیم. با ماینرساز در این مقاله همراه باشید. 

 


در مقاله قبلی به طور خلاصه و روان، به تشریح "چیستی ارز دیجیتال و بیت کوین" پرداختیم. اما اکنون که شناختی کلی از ارز دیجیتال داریم، می خواهیم بدانیم که چگونه میتوانیم به استخراج بیت کوین بپردازیم و از طریق استخراج بیت کوین و با خرید ماینر به درآمد برسیم. با ماینرساز در این مقاله همراه باشید. 

در ابتدا به طرح چند سوال می پردازیم: استخراج چیست؟ ماینر چیست و چگونه کار می کند؟ ماینر بیت کوین چیست؟ چگونه برای خرید ماینر اقدام کنیم؟ آیا درامد ماینرها در ایران مناسب است؟ 

 

استخراج بیت کوین به چه معناست؟

اگر بخواهیم به زبان ساده و در یکی دو خط پاسخ این سوال را بدهیم، باید گفت: استخراج یا همان ماینینگ بیت کوین، یک فعالیت داوطلبانه است که در آن افراد داوطلب به نام استخراج‌کننده (ماینر)، قدرت پردازش دستگاه‌های استخراج  خود را در اختیار شبکه قرار می‌دهند تا تراکنش‌های شبکه تایید شود.

البته ماینرها این کار را محض رضای خدا انجام نمی‌دهند، بلکه برای آن پاداش می‌گیرند و این پاداش همان بیت کوین‌ است; به عبارت دیگر زمانی که شما برای دوست خود بیت کوین ارسال می‌کنید; ماینر با فعالیت خود به تایید شدن تراکنش‌های شما کمک می‌کند و شبکه به آن پاداش می‌دهد.

پس در ماینینگ سه کار اصلی انجام می‌شود:

تایید تراکنش‌های بیت کوین
حفظ امنیت شبکه‌ی بیت کوین
تولید واحدهای جدید بیت کوین به صورت غیرمتمرکز

توضیحی که دادیم به زبان ساده بود تا شما بتوانید راحت‌تر ماینینگ را درک کنید; در ادامه، استخراج بیت کوین را از نظر فنی بررسی می‌کنیم.

 

بررسی فنی استخراج بیت کوین

شاید زمانی که اصطلاح «استخراج بیت کوین» را می‌شنوید; در ذهن خود سکه‌هایی را مجسم کنید که از دل زمین بیرون کشانده می‌شوند; اما بیت کوین که فیزیکی نیست. پس چرا آن را استخراج یا ماینینگ می‌نامیم؟

چون استخراج بیت کوین از نظر فلسفی بی‌شباهت به استخراج طلا نیست; به این صورت که بیت کوین‌ها در طراحیِ کد و پروتکل بیت کوین وجود دارند; (مثل طلا که در معادن وجود دارد) اما هنوز قابل دسترسی نیستند (مثل طلاهایی که هنوز از معادن بیرون کشیده نشده‌اند).

بر اساس پروتکل یا همان قوانین بیت کوین، فقط تعداد 21 میلیون واحد از آن وجود خواهد داشت. مثل طلا که کمیاب و محدود است.

نام علمی‌تر ماینینگ، اثبات کار (Proof Of Work) است. در واقع فرایند استخراج از الگوریتمی به نام اثبات کار سرچشمه گرفته است که فردی به نام آدام بک (Adam Back) اولین بار در سیستم ضد اسپم خود از آن استفاده کرد که هش‌کش (HashCash) نام داشت.

ماینر چیست

اکنون نوبت به این موضوع می رسد : ماینر بیت کوین چیست؟ از کجا ماینر بخریم؟

در سراسر دنیا کسانی که به کار استخراج ارز دیجیتال مثل بیت‌کوین اتریوم یا سایر ارزهای دیجیتال مشغول هستند، ماینر می‌گویند و این افراد تلاش می‌کنند با استفاده از دستگاهای متنوع ماینر به تعداد بیشتری از رمزارزهای استخراج نشده دست یابند و با ذخیره یا فروش آنها به سود دست یابند و اینده بهتری را برای خود بسازند. 

دستگاه ماینر یک رایانه قدرتمند است که مخصوص استخراج بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال طراحی شده است که به شما این امکان را می‌دهد که با سرعت بالاتر و با سودآوری مناسب به ماینینگ بپردازید. 

از بهترین سازندگان دستگاه ماینر می توان به بیت مین(Bitmain)، اینوسیلیکون (Innosilicon) و واتس ماینر (Whatsminer) اشاره کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد دستگاه ماینر بدانیم.

 

سازنده بیت کوین، Satoshi Nakamoto (که در مقاله قبلی درباره او صحبت کردیم) قصد داشت که بیت کوین توسط رایانه های معمولی استخراج شود تا از معاملات غیرمتمرکز اطمینان حاصل شود. اما پیشرفت های تکنولوژی در مقابل نظریه وی ایستاد. در واقع از آنجا که کارت های گرافیک روز به روز قوی و قوی تر شدند ، فعالان استخراج ارز دیجیتال ترغیب شدند که از جدیدترین و قدرتمندترین سخت افزارهای روز دنیا استفاده کنند. بدین شکل، اولین دستگاه های ماینر به وجود آمدند که به قوی ترین و بهینه شده ترین سخت افزار جهت ماین کردن بیت کوین تجهیز شده بودند و با اتصال به استخر استخراج می توان از آنها استفاده کرد.

استخر استخراج یا استخر ماینینگ چیست؟

پیش از توضیح استخر استخراج (Mning Pool) و برای درک بهتر این موضوع؛ ابتدا به توضیح فرایند ماینینگ می پردازیم. 
در فرایند ماینینگ، ماینرها تراکنش‌ها را در بسته‌هایی به نام «بلاک» (Block) قرار می‌دهند. برای اتصال یک بلاک به بلاک چین، ماینرها باید با حدس زدن اعداد و حل معادلات ریاضی، جواب معادله یا همان هش بلاک را بدست بیاورند. این کار مستلزم داشتن قدرت پردازش سخت‌افزاری و مصرف برق است.

 

هدف ماینینگ این است که شبکه را امن نگه دارد و از حملات به آن جلوگیری کند. در نهایت برای اینکه انگیزه کار برای ماینینگ وجود داشته باشد، هر ماینری که زودتر از بقیه به جواب معادله برسد، پاداش می‌گیرد که به آن پاداش بلاک (Block Reward) هم می‌گویند. مثلاً پاداش بلاک فعلی بیت کوین، 12.5 واحد بیت کوین است که هر ده دقیقه تولید و به ماینرها تعلق می‌گیرد.

استخر استخراج (Mining Pool)، محلی مجازی است که جامعه‌ای از ماینرها هر کدام قدرت پردازشی دستگاه‌های خود را در آنجا با یکدیگر ادغام می‌کنند تا شانس خود را برای سودآوری در ماینینگ افزایش دهند. از آنجایی که رقابت بر سر حل کردن مسائل پیچیده ریاضی در شبکه بیت کوین بسیار زیاد است، ماینرها قدرت پردازشی خود را در استخر استخراج متمرکز می‌کنند.

 

خرید ماینر مناسب

چگونه ماینر مناسب خود برای خرید را پیدا کنیم؟

در هنگام خرید ماینر، معیارهایی وجود دارند که باید به آنها توجه کرد و با در نظرگرفتن آنها به انتخابدستگاه ماینر مناسب پرداخت. در ادامه نگاهی کلی به این معیارها خواهیم داشت.

 

قدرت پردازش (Hash rate): مشخص میکند که ماینر توانایی انجام چه تعداد hash را در یک ثانیه دارد. هرچه این تعداد بالاتر باشد درآمد بیشتر خواهد بود و همچنین هزینه هم بالاتر خواهد بود ، بنابراین بهره وری و عملکرد و هماهنگی تجهیزات نیز یکی دیگر از معیار های مهم هست که باید به آن توجه داشته باشید.

بهره وری (Efficiency): هماهنگی تجهیزات و بهینه بودن قطعات نرخ بهره وری را افزایش خواهد داد. بهره وری در واقع میزان مخارج به نسبت درآمد است. شما باید سعی کنید که کارآمد ترین تجهیزات را با بیشترین ظرفیت hash ممکن و متناسب با بودجه خود خریداری کنید.

قیمت (Price): نسبت قیمت به عملکرد باید تا حد ممکن بالا باشد که بتواند هزینه و سرمایه شما را در کوتاه ترین زمان ممکن برگرداند. به این مهم توجه داشته باشید که ماینرها به تعمیر و نگه داری زیادی نیاز دارند و با بروز شدن مراحل اعتبارسنجی معاملات به سرعت منسوخ می‌شوند. همچنین محاسبه نسبت عملکرد به هزینه برق عاقلانه است که باید تا حد ممکن پایین باشد. این بدان معناسبت که برای خرید بهینه ترین ماینر ، تمرکز خود را بر روی قیمت آن نگذارید !

خرید ماینر بیت کوین در ایران

در ایران از کجا ماینر بیت کوین بخریم؟

متاسفانه در کشور ما بدلیل عدم وجود مرجع و صنف برای دستگاه های ماینر ، افراد سودجود ماینرهای استوک و کارکرده را از فارم ها جمع آوری می‌کنند و به عنوان ماینر نو به فروش می‌رسانند. این ماینرها بدلیل استخراج طولانی مدت و تحت فشار بودن حداکثر کارایی خود را مصرف کرده اند و عمر قطعات آن ها رو به اتمام است. بنابراین این بسیار مهم هست که ماینر خود را از کجا تهیه می‌کنید. برای بازدهی خوب و عدم شکست در استخراج بیت کوین حتما باید یک ماینر مناسب و تازه نفس تهیه نمایید.

مجموعه ماینرساز، با بیش از 2 سال تجربه در زمینه ارزهای دیجیتال، این امکان را به شما می‌دهد که با خیالی آسوده ماینر موردنظر خود را تهیه نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان از طریق مشخصات درج شده در صفحه "تماس با ما" با کارشناسان ما تماس بگیرید.

  • sahar amedani
  • ۰
  • ۰

خرید ماینر

دستگاه و قدرت استخراج

هش ریت (HashRate) یا هش پاور (Hash Power) معیاری برای اندازه‌گیری عملکرد یک دستگاه ماینر است. به عبارت دیگر هش ریت، میزان سرعتی که یک ماینر موفق به حل هش‌ می‌شود تا پاداش دریافت کند را نشان می‌دهد. در روند ماین بیت کوین، بلاک‌های حاوی تراکنش‌های تاییدشده، پیش از اضافه شدن به بلاکچین می‌بایست هش شوند. به روند هش شدن بلاک‌ها نیز هشینیگ می‌گویند.

در شبکه بیت کوین، مفهوم هش ریت یا هش پاور که در فارسی از آنها با عناوین نرخ هش و قدرت هش یاد می‌کنیم، از جمله مهم‌ترین و اساسی‌ترین مفاهیم قلمداد می‌شوند. دلایل زیادی در این میان وجود دارند که باعث اهمیت بالای نرخ هش در شبکه بیت کوین می‌شوند و در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.

پیش از این لازم است تا به فهم درستی از مفهوم نرخ هش در شبکه بیت کوین برسیم، چراکه برای درک اهمیت نرخ هش، ابتدا باید مفهوم آن را به خوبی مطالعه نمود.

به یاد داشته باشید که نرخ و قدرت هش، مخصوص به بیت کوین نیستند و اصطلاحاتی کلی درزمینه ارزهای دیجیتال به‌حساب می‌آیند. این مفهوم در ارتباط با تمامی ارزهای دیجیتالی که از پروتکل اثبات کار استفاده می‌کنند، وجود دارد و هدف از نام بردن بیت کوین در این مقاله، فقط و فقط همه‌گیر بودن این ارز دیجیتال است.

هش ریت؟

نرخ یا قدرت هش، یک واحد اندازه‌گیری است که معین می‌کند شبکه بیت کوین برای کارکرد دائمی خود، چه میزان قدرت مصرف می‌کند. منظور از عملکرد دائمی در اینجا، پاسخ به این سؤال است که در شبکه بیت کوین چه میزان قدرت هش لازم است تا بلاک‌ها در مدت‌زمانی ده دقیقه‌ای، ایجاد یا پیدا شوند.

در شبکه بیت کوین، مصرف انرژی از آن‌ جهت صورت می‌گیرد که شبکه برای یافتن بلاک‌های از محاسبات پیچیده ریاضی بهره می‌برد و این مسئله توسط واحدی با عنوان نرخ یا قدرت هش اندازه‌گیری می‌شود.

به‌عبارت‌دیگر این محاسبات، مسائل ریاضی هستند که یک ماینر نمی‌تواند آنها را حدس بزند و یافتن جواب این مسائل نیازمند محاسباتی پیچیده است.

همین حالا که در حالا آماده کردن این مقاله برای شما هستیم، هدف که هش  در هِدر بلاک قرار دارد باید جزو رشته 256 بیت باشد و با هجده صفر آغاز شود. هدف نیز در هر 2016 بلاک و همزمان با تغییر سختی شبکه، تغییر خواهد کرد.

ماینرها نیز به‌وسیله تغییر اندک هدرهای این بلاک که «هدف موقتی» (Nonce) نامیده می‌شود، به این هش می‌رسند. هدف موقتی همیشه با یک صفر آغاز و هر بار که ماینر به هش موردنظر برسد، بالاتر خواهد رفت.

از آن‌ جهت که هدف موقتی، نوعی انداختن تیر در تاریکی است، شانس رسیدن به هش یا هدف موردنظر که خود با صفرهای زیادی شروع می‌شود، بسیار پایین است. به همین دلیل ماینر دفعات زیادی این عمل (یعنی تغییر در میزان هدف موقتی) را تکرار می‌کند تا بالاخره موفق شود.

این تکرار در تغییر دادن میزان هدف موقتی در واحد ثانیه را نرخ هش یا قدرت می‌نامند. درواقع نرخ هش، تعداد دفعاتی است که یک ماینر هدف موقتی را حدس می‌زند. به این رونداستخراج بیت کوین می‌گویند.

هش ریت چگونه اندازه‌گیری می‌شود و واحد آن چیست؟

هش ریت توسط واحدی با نام «هش بر ثانیه» (H/s) محاسبه و اندازه‌گیری می‌شود. به مانند دیگر عملیات‌های محاسباتی، هش ریت را نیز می‌توان به واحدهای بزرگتر یا کوچکتر تقسیم بندی کرد:

  • 1 KH/s یا هزار هش بر ثانیه؛ معادل یک کیلوهش بر ثانیه
  • 1 MH/s یا یک میلیون هش بر ثانیه؛ معادل یک مگاهش بر ثانیه
  • 1 GH/s یا یک میلیارد هش بر ثانیه؛ معادل یک گیگاهش بر ثانیه
  • 1 TH/s یا یک تریلیون هش بر ثانیه؛ معادل یک تراهش بر ثانیه
  • 1 PH/s یا یک کوادریلیون هش بر ثانیه؛ معادل یک پتاهش بر ثانیه
  • 1 EH/s یا یک کوئینتیلیون هش بر ثانیه؛ معادل یک اگزاهش بر ثانیه

واحد بعدی در این اندازه‌گیری زتاهش (Zetta) خواهد بود.

با این تفاسیر می‌توان نوشت:

  • یک مگاهش بر ثانیه معادل 1,000 کیلوهش بر ثانیه است
  • یک گیگاهش معادل 1,000 مگاهش بر ثانیه یا 1,000,000 کیلوهش برثانیه است
  • این رشته را می‌توان تا بی‌نهایت ادامه داد.

هش ریت و توزیع فعلی شبکه بیت کوین چه میزان است؟


توزیع هش ریت شبکه بیت کوین در میان استخرهای استخراج بزرگ

نرخ هش فعلی بیت کوین پنجاه اگزاهش بر ثانیه است؛ این میزان با اضافه شدن تعداد ماینرها در سختی‌های بالاتر، با افزایش مواجه خواهد شد.

 

هش ریت، پاداش ماینرها و سختی

نرخ هش، پاداش ماینرها و سختی شبکه، سه عامل کاملاً وابسته به یکدیگرند. هر چه سختی شبکه بیت کوین بالاتر برود، قدرت هش بیشتری نیز برای ماین بلاک‌ها نیاز است. ماین کردن هر بلاک موجب بدست آوردن پاداش آن بلاک برای ماینر(ها) خواهد شد. در حال حاضر در ازای ماین کردن هر بلاک، 12.5 بیت کوین میان ماینرها تقسیم می‌شود. به یاد داشته باشید که پاداش بلاک هر چهار سال یکبار در رویدادی با نام هاوینگ یا نصف شدن پاداش استخراج، به یک دوم کاهش می‌یابد.

نکته جالب در این میان آن است که هر چه سختی شبکه بیت کوین به دلیل افزایش تعداد ماینرها، بالاتر رود، قدرت هش موردنیاز برای ماین کردن هر بلاک نیز با افزایش مواجه خواهد شد. این یعنی تعداد حدس‌ها برای رسیدن به جواب صحیح و حل کردن معادله ریاضی مربوطه، بیشتر خواهد شد.

پروتکل مورداستفاده در شبکه بیت کوین به‌گونه‌ای است که بنا بر رابطه فوق، میانگین زمان هر بلاک بر روی ده دقیقه باقی خواهد ماند.

اگر پس از خواندن این مطلب، فکر استخراج بیت کوین به سرتان زده، به یاد داشته باشید که پروسه استخراج بیت کوین، کاری بسیار هزینه پر و با مصرف انرژی بالاست که تأمین هزینه‌ها از عهده هرکسی بر نخواهد آمد. تهیه سخت‌افزارهای گران‌قیمت، قبوض برق سنگین و نیازمندی به دانش رایانه‌ای بالا از جمله سختی‌هایی است که بر سر راه استخراج بیت کوین وجود دارد.

هش ریت شبکه بیت کوین برای اولین بار در تاریخ این ارز دیجیتال از رکورد 102 کوینتیلیون هش عبور کرد.

 

 

اضافه شدن یک صفر دیگر بر هش ریت بیت کوین 

طبق اطلاعات منبع نظارتی Blockchain در تاریخ 18 سپتامبر، هش ریت که تابعی از میزان ایمن بودن شبکه بیت کوین می‌باشد به رکورد 102.8 کوینتیلیون هش رسیده است.

 

این دستاورد پس از ثبت رکوردهایی جدید در سال جاری به دست آمده است. این رکوردها طی چند مرحله و با گذشت چند ماه محقق شده اند.

هش ریت به مقدار توان محاسباتی تاثیرگذار در پردازش تراکنش های بیت کوین گفته می‌شود. هرچه مقدار هش ریت بالاتر باشد، رقابت بین ماینرها برای کسب پاداش بلاک بیشتر خواهد بود.

از دسامبر 2018، هش ریت با رشدی 230 درصدی از 31 کوینتیلیون هش در ثانیه به تدریج افزایش یافته و به رقم فعلی رسیده است.

طرفداران بیت کوین به دنبال افزایش قیمت

علیرغم کاهش تقریبی قیمت بیت کوین، رشد کنونی هش ریت باعث به هیجان افتادن صاحب نظران شده است.

همانطور که بسیاری از افراد خاطر نشان کرده اند، روند صعودی جدید هش ریت می‌تواند نشانه ای برای افزایش قیمت آتی بیت کوین باشد. هش ریت پس از ماه ها روند نزولی، در ماه ژانویه با افزایش مواجه شد و پس از آن نیز در ماه آوریل شاهد افزایش قیمت نیز بودیم.

هودلونات از لایتنینگ تورچ در خصوص رشد فعلی هش ریت گفت این ارقام بیانگر اعتماد موجود بین ماینرها می‌باشد. وی در این خصوص پیش بینی کرد:

آخرین دوره تنظیم مجدد  باعث افزایش (قیمت) 10.38 درصدی شد. ما تقریبا میانه مسیر دوره تنظیم مجدد هستیم و افزایش (قیمت) 11.85 درصدی دیگری در پیش داریم.

سایر افراد نیز پیش بینی های خوش بینانه تر داشته اند. مکس کایزر یکی از حامیان برتری بیت کوین بر آلتکوین ها دائما بر نظر خود در خصوص افزایش شدید هش ریت و قیمت بیت کوین در آینده ای نزدیک تاکید می‌کند.

بیت مین: هش ریت و بازده بیشتر

جی‌هان وو موسس بیت مین دستگاه های ماینینگ +S17 و +T17 را در نشست جهانی ماینینگ دیجیتال (WDMS) در فرانکفورت معرفی کرد. بیت مین مدعی شد که اسیک های جدید دارای بهبودهایی در زمینه هش ریت و کارایی می‌باشد. این پست بیان کرد که این سخت افزار می‌تواند ده ها تریلیون هش در ثانیه پردازش کند:

انت ماینر +S17 هش ریت 73 تراهش در ثانیه ای دارد و با مصرف برق 40 ژول در هر تراهش (J/TH) کار می‌کند. هش ریت و مصرف برق +T17 نیز به ترتیب 64 تراهش در ثانیه و 50 ژول در هر تراهش می‌باشد.

در این معرفی هم چنین به فناوری انتشار گرمای دو لوله ای موجود در دستگاه های جدید اشاره و بیان شد که “فضای بین ورودی و خروجی هوا تا 50 درصد کاهش یافته است” این موضوع باعث بهبود انتشار گرما و کاهش صدای فن می‌باشد خرید ماینر با تراهش بالا.

معرفی ماینرهای اسیک باعث تغییر عرصه ماینینگ ارزهای دیجیتال شده است که قبل از این، برای حل مسائل ریاضیاتی به کارت های گرافیک (GPU) متکی بوده است.

اسیک ها بر اساس الگوریتم های مخصوص ساخته می‌شوند و در زمینه ماینینگ ارزهای دیجیتال می‌توانند عملکرد بسیار بهتری نسبت به کارت های گرافیک داشته باشند، هرچند بعضی از ارزهای دیجیتال نیز در مقابل ماینینگ با استفاده از اسیک ها مقاوم می‌باشند.

شبکه جهانی برای ماینرها

در ماه سپتامبر، بیت مین پلتفرمی برای ارتباط یافتن ماینرهای سراسر جهان با مالکان فارم ها معرفی کرد. نقشه جهانی ماینینگ دیجیتال که عرضه آن در طی برگزاری WDMS برنامه ریزی شده بود، دارندگان سخت افزارهای ماینینگ را به فارم های ماینینگ متصل می‌کند.

ماینر ساز

  • sahar amedani